Analytiker: Fundatsændring giver større handlefrihed

Det giver god mening både for Carlsberg og Carlsbergfondet, at der nu ansøger om, at fondet ikke længere som minimum skal have et ejerskab på mere end 25 pct. af aktiekapitalen.

»Så længe fonden stadigvæk har 51 pct. af stemmerne, så har det den kontrol, det gerne vil have,« siger aktieanalytiker Morten Imsgard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kravet om, at Carlsbergfondet skal eje mindst 51 pct. af stemmerettighederne fastholdes dog.

»Det giver Carlsberg en større form for handlefrihed til at agere i form af at kunne konsolidere sig på markedet og foretage større opkøb. Så længe fonden stadigvæk har 51 pct. af stemmerne, så har det den kontrol, det gerne vil have, og så giver de ikke nogen mening, at de også er tvunget til at have en måske stigende mængde kapital bundet i Carlsberg i form af, at de også skulle eje 25 pct. af aktiekapitalen,« siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

»Carlsbergfondet behøver med andre ord med ændringen ikke nødvendigvis at binde mere kapital i forbindelse med, at Carlsberg foretager større opkøb som muligvis vil kræve, at man skal ud at lave en eller anden for for kapitaludvidelse for at kunne håndtere det. Så det giver sådan set meget god mening, at man ændrer de her parametre for at skabe et mere fleksibelt setup både for Carlsberg og fondens vedkommende, så de måske også kan agere hurtigere i markedet,« tilføjer Morten Imsgard.

/ritzau/FINANS