Analytiker: Fornuftige tal fra Nordea

Der er positive ord til Nordea fra Jyske Banks analytiker Claus Højmark Jensen.

- Det går fornuftigt over hele linien. Det er stort set samme billede, som vi så hos Handelsbanken i går. God vækst og lave tab på udlån. Det er et stærkt regnskab, hvor nettorente- og gebyrindtigæterne er en lille spids bedre end ventet, siger Claus Højmark Jensen til RB-Børsen.

- Der, hvor Nordea afviger fra konsensus-estimatet, er på nettoresultatet af finansielle poster til dagsværdi. Det kan komme sig af, at Nordea har øget forretningsomfanget med SME'er (små og mellemstore virksomheder, red.), tilføjer han.

Posten dækker over en lang række aktiver og heriblandt nævner analytikeren, at Nordea har haft en aktiepost i børskoncernen OMX, hvor kursen er steget betydeligt efter købstilbuddet fra Nasdaq. En sådan værdistigning vil blive bogført på den post.

En anden positiv afvigelse i Nordea-regnskabet sammenlignet med konsensus-estimatet er tilbageførslerne. Nordea anfører dog, at der i andet halvår vil blive tale nedskrivninger på udlån og dermed et negativt bidrag herfra.

- Der bliver ikke tale om store tab. Det kommer sig af, at der stort set ikke er mere at tilbageføre, siger Claus Højmark Jensen.

Nordea har et mål om, at indtægterne skal stige med 3-4 pct.point mere end omkostninger i hele 2007. Første kvartalsregnskab skabte bekymringer i markedet over, om Nordea kunne opfylde målet, men med halvårsregnskabet blev de bekymringer gjort til skamme.

- Det ser ud til, at de har ret i, at de er tilbage på sporet. De er kommet tilbage til et gap på 3-4 pct.point, og det er meget positivt. siger Claus Højmark Jensen. Han påpepeger dog, at der stadig er grund til at fokusere på omkostningerne hos Nordea, ikke mindst fordi manglen på kvalificeret arbejdskraft i den finansielle sektor presser lønningerne.

(RB-Børsen)