Analytiker: Flere Vestas-ordrer i Kina tegner positivt

Vestas har i de seneste uger hentet to ordrer på det kinesiske marked, hvor vindmølleproducenten i de seneste år kun har haft en meget lille del af det samlede marked.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Derfor er det positivt, at Vestas de seneste uger har fået ordrer med en samlet kapacitet på 250 megawatt (MW) i Kina, vurderer Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

- Det er positive tegn, at der begynder at blive slået hul på markedet for Vestas. Mange har en formodning om, at det kinesiske marked er begyndt at være mere orienteret mod kvalitet, og det er vigtigt for Vestas, som står bedre end mange af de lokale producenter på den front, siger Michael Friis Jørgensen.

Fredag har vindmølleproducenten hentet en ordre på 50 MW, hvilket følger en ordre på 200 MW i sidste uge.

For omkring et år siden opdaterede Vestas sin strategi på det kinesiske marked i et forsøg på at vinde flere ordrer.

Det var blandt andet ved at introducere to nye modeller af sine 2 MW-vindmøller, som passer godt til vindhastighederne i Kina.

Der skal dog en længere tidshorisont til, før Michael Friis Jørgensen for alvor vil sige, at det er en større satsning på det kinesiske marked, der nu ser ud til at virke.

- Det er svært at sige, om det er Kina-strategien, som slår igennem. Der skal vi nok alligevel se en længere tidshorisont. Men de seneste ordrer er positive tegn, siger Michael Friis Jørgensen.

- Det tager tid at arbejde sig ind på et nyt marked med nyt salgsteam og ny ledelse. Så man skal ikke konkludere noget på nuværende tidspunkt, siger han.

Vestas har i år annonceret ordrer på samlet 470 MW i Kina. Det skal man sammenholde med, at det samlede marked ifølge konsulenthuset FTI Consulting ventes at være på 25.000 MW i år 23.000 MW næste år, hvorfor Vestas' markedsandel er meget lille.

- Vestas får ikke de i ordrer i Kina, som svarer til deres størrelse på det totale marked, men det er en langsigtet strategi, som skal have tid, siger Michael Friis Jørgensen.