Analytiker er overrasket over lave nedskrivninger i Jyske Bank

Det mest iøjefaldende i Jyske Banks regnskab er det imponerende tal på nedskrivningsposten - som både i fjerde kvartal og hele 2016 netto er en indtægt for banken takket være tilbageførsler af tidligere nedskrivninger. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank.

Akrivfoto: Det mest iøjefaldende i Jyske Banks regnskab er det imponerende tal på nedskrivningsposten - som både i fjerde kvartal og hele 2016 netto er en indtægt for banken takket være tilbageførsler af tidligere nedskrivninger. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

»Der har været tilbageførsler fra privat- og erhvervskunder i flere kvartaler i streg, mens landbruget har været akilleshælen. Men nu har de fået en pause, fordi priserne er steget på svin og mælk«, siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans oven på Jyske Banks regnskab tirsdag morgen.

Nedskrivningerne endte med en netto tilbageførsel på 293 mio. kr. i fjerde kvartal og 149 mio. kr. set over hele 2016. I 2015 var der en tilbageførsel på 34 mio. kr. i fjerde kvartal men samlet nedskrivninger på 347 mio. kr. i hele året.

»Jeg havde regnet med lave nedskrivninger, men ikke så lave her, så det er en rigtig stærk kreditpolitik, de kører«, siger Mikkel Emil Jensen.

På de andre regnskabsposter i kvartalet var der ifølge Mikkel Emil Jensen også lidt stærkere indtægter end ventet. Udgifterne var også lidt højere end ventet, men pæne resultater for kursreguleringer og beholdningsresultat - sammenholdt med hjælpen fra nedskrivningsposten - gav et stærkere overskud end spået.

UDLODNING SOM VENTET

Jyske Bank fastholder udbyttet på 5,25 kr. per aktie, eller 500 mio. kr. i alt, og bruger endnu en halv mia. kr. på aktietilbagekøb.

Det er inden for det ventede, mener Mikkel Emil Jensen, som dog tror, der kan være mere i vente til aktionærerne senere.

»Man kunne godt forestille sig, at de hæver aktietilbagekøbet hen over året«, siger analytikeren, med henvisning til at Jyske Bank brugte den manøvre i 2016.

Han tror, at aktien vil klare sig godt i tirsdagens handel oven på de pæne tal.

»Vi har set andre banker klare sig godt, og Jyske Bank-aktien er steget op til regnskabet, så der har været høje forventninger derude. Men jeg tror, den vil klare sig lidt bedre end markedet i dag«, siger Mikkel Emil Jensen.

Jyske Bank lukkede mandag i 372,90 kr. og er steget 8,5 pct. i løbet af den seneste måned.