Analytiker: DFDS leverer meget stærkt regnskab

Det er et meget stærkt regnskab som rederiet DFDS har leveret drevet af flot og stærk vækst på Den Engelske Kanal. Det vurderer analytiker i Nordea Stig Frederiksen over for Ritzau Finans.

Foto: PHILIPPE HUGUEN. Det er et meget stærkt regnskab som rederiet DFDS har leveret drevet af flot og stærk vækst på Den Engelske Kanal. Det vurderer analytiker i Nordea Stig Frederiksen over for Ritzau Finans.
Læs mere
Fold sammen

»Det er en meget solid start på året, da Q1 er lavsæson, fremhæver han og understreger også, at det er stærkt, at rederiet allerede opjusterer.«

»Selvom jeg havde regnet med en opjustering drevet af en flot markedsandel på Kanalen, så overrasker udviklingen,« siger han.

»Kanalen springer endnu en gang i øjnene med en indtjening mere end 100 mio. kr. bedre end første kvartal 2015, som også var et godt kvartal,« fremhæver Stig Frederiksen.

Selvom det er Kanalen, der trækker mest, er det også værd at notere sig, at det også går godt på rederiets andre områder.

»Analytikerne har nok været forsigtige og tilbageholdende i vurderingen af udviklingen på Kanalen, og det er derfor, at udviklingen der fortsat kan overraske os,« fastslår analytikeren.

Mere i aktien

Der er mere at hente i aktien.

»Der, hvor aktien og forventningerne ligger, er der mere at hente i aktien,« vurderer han.

Forventningerne i markedet lå på en indtjening på 2,2 mia. kr. i år og 2,3 mia. kr. næste år hos analytikerne, oplyser Stig Frederiksen

»Nu siger DFDS 2,3-2,5 mia. kr. og er allerede der, hvor markedets forventninger for næste år lå, og der må derfor komme nogle markante indtjeningsopjusteringer,« siger han.

Nordea-analytikeren fremhæver også, at DFDS er en meget stærk "cash generator".

Brexit-risiko ikke i fokus

Der er noget brexit-risiko i aktien, men det fokuserer Stig Frederiksen ikke på lige nu.

»På den lange bane skal England stadig på ferie og have varer ind og ud,« siger han og tilføjer:

»Kommer det til brexit vil det ramme alle aktier.«

DFDS aktien stiger 8,5 pct. efter 20 minutters handel til 293,3 kr.