Analytiker: Der bliver rift om DONG-aktierne

Kun 15 procent af aktierne i DONG bliver handlet ved børsnotering, som kan finde sted om få uger.

Kun 15 procent af aktierne i DONG bliver handlet ved børsnotering, som kan finde sted om få uger. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børsnoteringen af energigiganten DONG Energy kan blive en realitet allerede om få uger eller maksimalt en måned. Det vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank, efter at DONG har meddelt, at selskabet satser på en børsnotering inden sommer.

Kun 15 procent af selskabet er sat til salg i forbindelse med børsnoteringen, hvor den danske stat vil beholde 50,1 procent af sine aktier. Der bliver rift om aktierne, siger Jacob Pedersen.

»Mange af de porteføljemanagere, der bestyrer forskellige fonde og investeringsforeninger, skal have DONG-aktier for eksempelvis at spejle C20-indekset.«

»De er nødt til at have fat i de her aktier, så det kan være med til at give noget power i forbindelse med prissættelsen af aktierne,« siger han.

Hvad den endelige værdi ender med, er svært at komme med et bud på, siger Jacob Pedersen, fordi de faktorer, der er afgørende for DONG, svinger frem og tilbage.

Men hans bud lyder er, at værdien lander et sted mellem 35 og 85 milliarder kroner.

»Indtil vi har børsprospektet, er jeg meget forsigtig med at lægge mig fast på en pris,« siger Jacob Pedersen.