Analytiker: Danske Bank-salg er win-win

Det giver mening - både for investorerne og koncernen - at A.P. Møller - Mærsk skiller sig af med Danske Bank-aktier, mener Sydbank-analytiker.

ARKIVFOTO. A. P. Møller - Mærsk skriver i årsrapporten for 2014, at man har besluttet sig for at frasælge sine aktier i Danske Bank. Foto: Thomas Lekfeldt, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en klog beslutning, at A.P. Møller - Mærsk efter næsten 100 år som storaktionær i Danske Bank nu sælger sine bank-aktier til holdingselskabet A.P. Møller Holding.

Det vurderer Sydbank-analytiker Jacob Pedersen. Han mener, at koncernen og især aktionærerne, vinder på salget. Indtil i dag har alle Mærsk-aktionærer indirekte eget aktier i Danske Bank, eftersom rederiet har ejet 20 pct. af aktierne i Danske Bank.

»Det giver kun mening for aktionærerne, at de selv tager en beslutning om, hvorvidt de vil investere i Danske Bank. Mange investorer er helt sikkert være glade for, at de nu ikke automatisk investerer i Danske Bank,« siger Jacob Pedersen.

»Derudover kan de selvfølgelig glæde sig over også et kæmpe udbytte ,« tilføjer han med henvisning til det ekstraordinære udbytte på 1.569 kroner, som A.P. Møller - Mærsk udbetaler per aktie.

Også A.P. Møller - Mærsk-koncernen vinder på at komme af med Danske Bank-aktierne ifølge Jacob Pedersen.

»Mærsk-aktien stiger voldsomt i dag. Og med Danske Bank-salget man kommer af med en aktiepost, som ikke har været populær hos alle investorerne,« siger Jacob Pedersen.

Aktierne i Danske Bank overgår til A.P. Møller Holding, et holdingselskab ejerfonden besluttede at etablere i 2013. På den måde bliver aktierne i Mærsk-familien, som kan fastholde de historiske relationer til Danske Bank, selvom investorerne ikke skulle bakke op om partnerskabet.

»Der er langvarige relationer mellem Danske Bank og Mærsk-familien. Man ønsker ikke at bryde med de traditionelle værdier og kappe de tætte bånd til Danske Bank,« siger Sydbank-analytikeren.