Analytiker: Danske Bank på vej tilbage

Nordea har ædt sig ind på det danske marked under krisen, men Danske Bank kan meget vel gøre et dansk comeback, vurderer analytiker.

Danske Banks ordførende direktør Peter Straarup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nordiske storbank Nordea har udnyttet den økonomiske krise til at vokse i Danmark – bl.a. via opkøb i kriseramte banker. Danske Bank ser derimod ud til at være stagneret. Men det kan meget vel være på vej til at ændre sig, vurderer Jyske Bank-analytikeren Christian Hede.

Danmarks ubetinget største bank, Danske Bank, fremlagde tirsdag sit regnskab for første kvartal, og det afslørede, at Danske Bank er presset på sin såkaldte Retail-indtjening, der kommer fra danske privatkunder samt små erhvervsdrivende.

I første kvartal 2010 kunne banken melde om en Retail-indtjening på 4,3 milliarder kroner. I det netop overståede kvartal er det tal dykket til under fire milliarder kroner. Samtidig vidner Nordeas kvartalstal fra den danske forretning om fortsat fremgang.

Men det er altså ikke ensbetydende med, at der er ved at blive vendt op og ned på magtforholdet i den danske banksektor, siger Christian Hede fra Jyske Bank.

”Danske Bank er stadig halvanden gang så stor som Nordea i Danmark. Vi har set en glidende tendens, hvor Nordea er på vej frem, mens Danske Bank har trukket sig tilbage. Men den udvikling bremser op. Nu nærmer vi os et status quo,” siger Christian Hede til Berlingske og tilføjer:

”Ser man lidt frem i tiden, er Danske Bank på vej tilbage. De gik allerede i gang med at blæse til angreb i 2010, og resultaterne af det vil vise sig i løbet af i år.”

Et af problemerne i banksektoren lige nu er, at kunderne ikke har lyst til at låne penge. Den økonomiske krise præger stadig kundernes tankegang, og det betyder, at de ikke har den samme lyst som før til at kaste sig ud i projekter, der kræver banklån.

Det betyder også, at det er svært for bankerne at snuppe kunder fra hinanden – for det er svært at lokke kunderne med renter til lån, de ikke vil have.

Krisen har også medført, at banksektoren er skrumpet som helhed, og derfor har bankerne været fokuseret på at fastholde deres markedsandele. Men i takt med, at krisen træder i baggrunden, vil tingene ændre sig. Og det mener Jyske Bank-analytikeren vil være til Danske Banks fordel.

”Når lånelysten vender tilbage, tror jeg også, vi vil se Danske Bank komme tilbage på banen,” siger Christan Hede.

Danske Banks kvartalsregnskab tirsdag blev modtaget med blandede følelser af analytikerkorpset, der bl.a. kaldte det ’broget’ og med ’pil nedad’.

På fondsbørsen var investorernes dom dog hårdere. Her blev Danske Bank-aktien handlet ned med tre procent fra børsstarten.