Analytiker: B&O står ved en skillevej

Administrerende direktør Tue Mantoni og co. skal inden for det næste år bevise, at selskabet kan høste frugterne af de mange produkter, der er lanceret fra B&O.

Tue Mantoni og B&O er under pres. Enten skal der indgåes partnerskaber, eller også skal selskabet bevise, at det kan stå alene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard

Problemer i produktionen har spændt ben for B&O, som inden jul med stor skuffelse måtte nedjustere forventningerne til regnskabsåret.

I dag fremlagde selskabet så de blodrøde tal for halvåret, og selvom administrerende direktør Tue Mantoni bevarer optimismen og tror på fremgang i anden halvdel af det skæve regnskabsår, vurderer aktieanalytiker i Sydbank Søren Løntoft, at B&O står ved en skillevej. Det er nu eller aldrig for et  B&O i den form, vi kender i dag.

»Min reaktion på første halvår er, at B&O står ved en skillevej. På den ene side har B&O haft det stærkeste produktudbud længe med trådløse højttalere og Avant-tv, men produktionsmæssigt har man haft problemer, og det har øget omkostningerne,« siger Søren Løntoft.

Med andre ord skal B&O over det næste år bevise, at selskabet kan tjene penge på de mange produktlanceringer. Bestyrelsesformand Ole Andersen har luftet muligheden for at indgå partnerskaber, fordi han erkender, at udfordringerne i B&O er ganske alvorlige. Det er heller ingen hemmelighed, at B&O har ledt efter mulige købere af hele selskabet eller dele af selskabet.

»Jeg tror ikke, det er nært forestående, for så tror jeg, salget ville være sket noget før,« siger Søren Løntoft.

I dagens halvårsregnskab fremgår det, at B&O forventer et positivt driftsresultat i andet halvår, hvilket indikerer, at produktionsproblemerne er af kortvarig karakter.

»Problemet er bare, at bestyrelsesformand Ole Andersen har været ude og sige, at B&O har en størrelse, der gør det svært for selskabet at være lønsomt,« siger Søren Løntoft.

Tue Mantoni er fortsat positiv og fremhæver de mange produktlanceringerne og markedets positive modtagelse af produkterne. Han kalder i forbindelse med fremlæggelse af regnskabet B&O for »sensitivt« og forventer fremgang på toplinjen i de næste seks måneder, hvilket vil rette op på det dårlige første halve år af regnskabsåret.

B&O 2. kvt 2014/2015

I mio. kr.2. kvt. 2014/20152. kvt. 2013/2014Ændr.
i pct.
Omsætning759822-8%
Driftsresultat(95)31
Nettoresultat(72)8
Egenkapital1,6811,5856%
Overskudsgrad-12.5%3.7%
Egenkapitalrente(4.4)%0.5%
Antal ansatte2.3402,09112%

»Over det næste år bliver det synligt, om B&O kan være et lønsomt selskab i en branche, som er så omskiftelig, eller om B&O, som vi kender det, vil have en anden form om et år eller to år,« siger Søren Løntoft.

Resultatet af primær drift landede på minus 95 millioner kroner, mens omsætningen landede på 759 for kvartalet. Nettoresultatet endte på et underskud på 72 millioner kroner.