Analytiker blåstempler FLSmidths strategi i vanskelig mineindsturi

Selv om FLSmidths kapitalsmarkedsdag torsdag ikke kastede noget overraskende af sig, gav dagen stadig et positivt indtryk. Det vurderer Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen mener, at FLS' strategi er fornuftig, men han er stadig bekymret for tilstanden i mineindustrien, hvor selskabet har været hårdt ramt på ordrebogen.

- Præsentationerne havde stor fokus på stabiliteten i "Costumer Services" og "Produktselskaber". Men uden nye ordrer til "Cement" og "Mineraler" degenererer de stabile segmenter hurtigt. Vi (Sydbank, red.) er stadig bekymrede over, hvornår ordreindgangen igen kommer op på et niveau, så FLSmidth for alvor kan profitere af disse indsatser, siger Jacob Pedersen i en kommentar.

FLSmidths topchef, Thomas Schultz, fortalte på en præsentation, at selskabet vil ind på det såkaldte "mid market" inden for mineområdet.

Hidtil har FLSmidth holdt sig til premium-markedet. Han konstaterede, at entréen på "mid market" vil kræve nye kompetencer, nye specialister, nye forsyningskæder og anderledes forskning og udvikling.

Sydbanks senioranalytiker havde før kapitalmarkedsdagen anbefalingen "sælg" på FLS-aktien, og den fastholder han.

- Vi fastholder sælg-anbefalingen på FLSmidth efter kapitalmarkedsdagen, men vi er dog overbeviste om, at FLSmidth har en veltilrettelagt plan for at komme styrket gennem den aktuelle nedtur i mineselskabernes investeringer. Derimod var der ingen væsentlig opmuntring i forhold til, hvornår minenedturen vender til optur, understreger Jacob Pedersen.