Analyse: Vestas taber teræn

Hårdt trængte Vestas taber kunder til de tyske konkurrenter Siemens og Nordex, mens indiske Suzlon og de kinesiske konkurrenter også bløder kunder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Aktieugebrevet med henvisning til en kortlægning af udviklingen hos en række vindmølleproducenter, nyhedsbrevet selv har foretaget.

Ifølge kortlægningen er tyske Siemens i front med en solid ordreindgang og en "fornuftig" overskudsmargin i tredje kvartal, mens Nordex er begyndt at få rettet op på en haltende indtjening. Vestas har derimod set sin ordreindgang falde kraftigt.

I tredje kvartal modtog Siemens således nye poster til ordrebogen på 2,3 mia. euro - Vestas' samlede ordreindgang for de første tre kvartaler i 2012 lyder på 2,6 mia. euro.

Ifølge Aktieugebrevet ligger en del af forklaringen i, at Siemens betragtes som en væsentlig mere stabil forretning end danske Vestas, der har måttet fyre tusindvis af medarbejdere over det sidste år. Dog har også-kriseramte Suzlon set en pæn ordreindgang i tredje kvartal, men de kinesiske konkurrenter - som blandt andre Goldwind - har i høj grad også kunnet føle opbremsningen i investeringsniveauet på vindenergi.

Inden investering i Vestas-aktien anbefaler Aktieugebrevet at afvente Vestas' kommende kapitalforhøjelse med henvisning til, at den gennemføres "på et lavere kursleje end de aktuelle."