Analyse: Kortsigtet kurspotentiale på 55 procent i H+H

Producenten af porebeton H+H International har gennem lang tid været i krise grundet faldende efterspørgsel på selskabets produkter.

Selv om der fortsat er store usikkerheder omkring H+Hs indtjening på 1-2 års sigt, så er der potentiale i aktien. Fold sammen
Læs mere

Det konstaterer Aktieugebrevet og tilføjer:

»Det vil altid være et stort problem for et selskab, men når man som H+H ved finanskrisens start havde en nettorentebærende gæld på 863 mio. kr., er det livstruende.«

Den nettorentebærende gæld er nu nedbragt fra 863 mio. kr. i 2008 til 538,6 mio. kr. i 2012, men minus'et på de finansielle poster de seneste fire år har alligevel været så stort, at det har oversteget det primære driftsresultat. Dermed er egenkapitalen støt og roligt blevet ædt op af et bundlinjeresultat, som de seneste fire år har ligget mellem et underskud på 82,4 mio. kr. og et på 270,5 mio. kr.

»En sådan nedtur er selvfølgelig ikke holdbar i længden, og investorerne har da også udtrykt deres meget tydelige mening ved at sende kursen på H+H's aktier ned fra 988 i juli 2007 til en foreløbig bund i 23,2 i november sidste år.

Kursen er dog steget siden og der er mere at hente i aktien, vurderer Aktieugebrevet blandet andet af tre grunde:

Med ATP, Laurids Jessen og LD Equity som hovedaktionærer har H+H et kapitalstærkt bagland, som nok skal trække selskabet gennem krisen

Tyske Xella fortsætter sin ihærdige kamp hos tyske domstole og konkurrencemyndigheder for at få lov til at overtage H+H.

Tredje kvartalsregnakabt viser gode takter selvom H+H stadig er i en meget anstrengt situation.Regnskabet melder om en stigende efterspørgsel på store markeder som Storbrittanien, Rusland og Tyskland. Den positive vinkel er, at H+H's hårde arbejde med effektivisering, tilpasning af produktionen og reduktion af omkostningerne nu viser resultater.

Selv om der ifølge ugebrevet fortsat er store usikkerheder omkring H+Hs indtjening på 1-2 års sigt, så er der potentiale i aktien.

»Med aktiekurs, der trods stigningen i år stadig er 95 pct. lavere end ved toppen i 2007 er usikkerheden allerede indregnet i H+H's aktiekurs. Vi ser derfor de positive meldinger i 3. kvartalsregnskabet som et signal om, at H+H nu er en interessant opkøbsmulighed. Også for andre end Xella, som stadig er parat til at betale 55 % mere for H+H end den aktuelle dagspris,« konkluderer ugebrevet.