Amerikanske vindmøller skal laves i Brande

Siemens er godkendt som partner på et stort havvindmølleprojekt i USA. Turbinerne skal produceres i Brande.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske myndigheder har endelig godkendt planerne om en stor havvindmøllepark ud for Cape Cod. Og det giver formentligt arbejde til de danske medarbejdere hos den tyske vindmølleproducent Siemens.

- Vi er blevet endeligt godkendt som foretrukken partner på projektet. Nu mangler vi bare den sidste underskrift på den færdige ordre, siger pressechef hos Siemens i Danmark, Rasmus Windfeld.

Ordren på 130 havvindmøller vil give de omkring 3000 Siemens-medarbejdere i Brande noget at bestille, for det er her, de mange turbiner til vindmøllerne skal produceres.

- Vi er glade for godkendelsen. Det vil gavne Brande, som er vores hovedkvarter for offshore-vindmøller, siger Rasmus Windfeld.

Han kan endnu ikke sige, hvornår ordren ventes at blive endelig underskrevet, så arbejdet med turbinerne kan gå i gang.

Tirsdag godkendte den amerikanske regering planen om at bygge landets første havvindmøllepark, der skal ligge i nærheden af Cape Cod, som er et populært feriemål i staten Massachusetts.

Dele af vindmøllerne skal produceres i Danmark. Herfra skal de transporteres til nogle mellemstationer i USA via amerikanske fragtskibe.

Herefter skal specialiserede fartøjer transportere vindmøllerne til farvandet ud for sydkysten af Cape Cod, hvor de vil blive rejst.

De indledende skridt til vindmølleprojektet blev taget tilbage i 2001.

/ritzau/