Amerikanske tech-kæmper har milliarder på spil i Trumps Kina-krig

IT-Giganter som Apple, Intel og Microsoft har store milliardbeløb på spil i en potentiel amerikansk handelskrig med Kina. Derfor vil Trump sandsynligvis være varsom med at trække tech-området ind i striden, vurderer amerikansk finanshus.

Donald Trump rasler med sablen overfor Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olivier Douliery
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske IT-giganter som Apple, Intel, Microsoft, Dell og HP har helt op mod 950 milliarder kroner på spil i Kina. Sådan lyder analysen i et nyt notat fra det amerikanske finanshus Jefferies, der har haft den store lommeregner fremme.

Ifølge Jefferies betyder pengestrømmen fra Kina til USA, at Donald Trump vil træde varsomt netop på IT- og teknologiområdet, når det gælder den flere måneder lange armlægning med Kina, der kan resultere i en potentiel handelskrig.

»Vi mener fortsat, at USA vil tage meget beregnende skridt i forhold til amerikanske tech-selskabers interesser,« skriver analytikere fra Jefferies ifølge det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

For et par uger siden erkendte begge parter i den truende handelsstrid mellem USA og Kina, at der skal ryddes flere store knaster af vejen i den optrappede konflikt. Der er risiko for, at armlægningen mellem de to lande kan føre medføre opskruede toldsatser for mange milliarder dollar.

Donald Trump har indført toldafgifter på 60 milliarder dollar på et bredt spektrum af kinesiske varer. Kina har svaret, at landet vil give igen med samme mønt. Derudover har der været udvekslet adskillige trusler om yderligere tiltag, der kan sætte ekstra ild i den ulmende toldkrig.

Det sidste ord er ikke sagt i den sag…