Amerikanske storbanker kan stå over for hård regnskabssæson

Når nogle af USA's største banker kommer med deres regnskaber for tredje kvartal i denne uge, er det formodentlig med skuffende indtjeninger.

Foto: STAN HONDA

Og det kan være en forsmag på den amerikanske regnskabssæson for tredje kvartal. Det skriver marketwatch.com.

Det er bankgiganter som J.P. Morgan Chase, Goldman Sachs og Citigroup, der skal aflægge deres regnskaber for tredje kvartal og forsøge at leve op til analytikernes forventninger for dem, som er faldet betragteligt i løbet af tredje kvartal.

Af S&P 500-indeksets ti sektorer har finanssektoren oplevet den næststørste nedjustering af estimaterne for indtjeningen - fra en vækst på 10,1 pct. til en vækst på 4,3 pct. I alt 53 af sektorens 88 selskaber er blevet nedjusteret ifølge John Butters, analytiker i FactSet.

Det er blandt andet den amerikanske centralbanks beslutning om ikke at hæve renten i sidste måned og lave bankafgifter, der får analytikerne til at se mere pessimistisk på bankerne.

- Mange af overskrifterne i de seneste uger har fokuseret på, at afgifterne for globale bankinvesteringer er på det laveste niveau i fire år, samtidig kan det se ud som om, marginerne vedbliver med at lide under stagnerende renter, siger Paul Miller, analytiker i FBR Capital Markets i en kommentar.

Finansielle selskaber udgør 13 af 30 amerikanske selskaber, som har planlagt at offentliggøre regnskab i denne uge.

 

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk