Amerikanske politikere giver grønt lys til mere vindstøtte

Den store skattepakke, inkluderende en forlængelse af vindstøtteordningen PTC, er fredag sammen med en udgiftspakke blevet stemt igennem i både Repræsentanternes Hus og Senatet.

Foto: JOHN MOORE.
Læs mere
Fold sammen

I Repræsentanternes Hus er det ifølge Bloomberg News sket med stemmerne 316 for og 113 imod. I Senatet er det sket med 65 stemmer for og 33 imod. Nu mangler blot præsident Barack Obama, der er stor tilhænger af vindenergi, at sætte sin signatur på lovpakkerne.

Godkendelsen i Repræsentanternes Hus kommer ikke som den store overraskelse, efter at ledere fra Demokraterne og Republikanerne tirsdag aften nåede frem til et større politisk kompromis omfattende en lang række andre ting end vindstøtteordningerne.

Dermed er en femårig forlængelse af PTC-ordningen, der aftrappes trinvist fra 2017 frem til 2020, godt på vej til at blive endeligt gennemført. Ordningen vil ifølge en ny analyse bidrage til bygning af 44 gigawatt ny vindmøllekapacitet i USA frem til udgangen af 2021, skriver Wind Power Monthly.

Analysen er fra Bloomberg New Energy Finance, som vurderer, at den femårige forlængelse vil resultere i en stigning på 76 pct. over de 25 gigawatt, der vurderes at ville blive bygget frem til udgangen af 2021 uden en fornyet PTC.