Amerikanske myndigheder undersøger kollapset storbank

Adskillige amerikanske myndigheder undersøger Florida-afdelingen af Banco Espírito Santo som et led i et globalt forsøg på at skabe klarhed omkring finanserne i den kollapsede portugisiske storbank.

Den portugisiske bank, Banco Espirito Santo, kollapsede tidligere på året. Nu undersøges bankens affærer også i USA Fold sammen
Læs mere
Foto: HUGO CORREIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Undersøgelsen fokuserer på bankens handel med Espírito Santo-afdelingen i Panama, der i juli blev beslaglagt af lokale myndigheder.

Det skriver Wall Street Journal.

- Der er blevet udgravet en masse ting, der var uhensigtsmæssige, og nu prøver vi at ordne det, siger administrerende direktør og bestyrelsesformand i Florida-afdelingen, G. Frederick Reinhart, til Wall Street Journal.

Florida-afdelingen rapporterede handlen med Panama-afdelingen til de relevante myndigheder, da banken blev opmærksom på det sidste år.

Ifølge en intern undersøgelse i banken har der været mellem 30 og 40 direkte transaktioner mellem Florida-afdelingen og kunder i Panama, foretaget af bankens investeringsmedarbejdere, herunder Jorge Leite Espírito Santo Silva, der er den øverste leder i den amerikanske afdeling af banken.

Det er i strid med bankens egne regler og har medført, at Santo Silva blev fyret fra banken i juli. Undersøgelsen fokuserer nu på, om investeringsmedarbejderne også har overtrådt amerikansk lovgivning.

De portugisiske myndigheder, som reddede storbanken og splittede den op, har mistanke om, at Espírito Santo har udstedt gæld i blandt andet Luxembourg og på Jomfruøerne og solgt det videre til bankens kunder, der var uvidende om, hvad de købte og risikoen forbundet med det. Myndighederne har efterfølgende konkluderet at dele af praksissen var i strid med lovgivningen.