Amerikanske Lockheed Martin topper forventningerne

Den amerikanske flyproducent Lockheed Martin, der blandt andet skal levere 27 kampfly til det danske forsvar, slog analytikernes forventninger i fjerde kvartal 2016 med et overskud per aktie på 3,25 dollar mod ventede 3,05 dollar, skriver Bloomberg News.

REUTERS/Peter Nicholls Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER NICHOLLS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For hele 2016 lød indtjeningen per aktie på 12,38 dollar.

Omsætningen i årets sidste kvartal endte på 13,8 mia. dollar - svarende til 95,9 mia. kr. - og det er en tand mere end ventet blandt analytikerne, der havde sat næsen op efter en omsætning på 13 mia. dollar eller 90 mia. kr. For hele 2016 landede omsætningen på 47,2 mia. dollar.

Men flyproducenten flyver lidt lavere, når det handler om fremtidsudsigterne. For 2017 ser man en indtjening per aktie på 12,25-12,55 dollar mod analytikernes estimerede 12,90 dollar.

Fremtidsudsigterne for Lockheed Martin blev en smule mudrede, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, før sin tiltrædelse skabte tvivl om USA's køb af kampfly af modellen F-35 - den samme type, som den danske stat har investeret i.

- F-35 programmet er ude af kontrol. Milliarder af dollar kan og vil blive sparet på militærindkøb efter 20. januar, skrev Trump på Twitter 12. december.

En uge inden sin tiltrædelse holdt Trump et møde med Marillyn Hewson, der er direktør i Lockheed Martin. Her blev prisen drøftet. Og efter mødet lød meldingen, at men er "tæt på en aftale, der vil sænke prisen betydeligt", som Marillyn Hewson udtrykte det over for nyhedsbureauet Reuters.

Aktien i Lockheed Martin falder med 1,5 pct. i formarkedet.