Amerikanske investeringer i fossile brændstoffer droppet

Investeringer i infrastruktur til industrierne for fossile brændstoffer er i USA enten droppet eller forsinket i stor stil de seneste år. I alt er der siden 2012 droppet et dusin projekter til en værdi af 33 mia. dollar.

Den højt profilerede Keystone XL-rørledning Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW CULLEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

De nedlagte projekter drejer sig om alt fra rørledninger til eksportterminaler og nedlæggelserne skyldes en kombination af nye miljøreguleringer, modstand fra græsrodsorganisationer, samt et fald i de generelle energipriser.

Særligt i det nordvestlige USA har det lykkes for modstandere at stoppe investeringer i de fossile brændstoffer. Ligesom det var tilfældet med nedlæggelsen af planerne om den højt profilerede Keystone XL-rørledning, har det flere gange vist sig, at en alliance mellem lokale indianerstammer og miljøorganisationer kan være yderst effektiv.

Projekter vedrørende infrastruktur i kulindustrien har haft de største udfordringer, og de manglende investeringer har ført til højere energipriser flere steder i landet.

Administrerende direktør i energiselskabet ISO-New England, Gordon van Welie, vurderer, at manglende investeringer er årsagen til at eksempelvis forbrugere i New York betalte mellem 5 og 45 pct. mere end landsgennemsnittet for el i marts.