Amerikanske Cisco udfordret af stærk dollar

Den amerikanske netværksproducent Cisco Systems fremlagde for første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår et resultat, der var præget af svækkelsen i den globale økonomi og en stærkere dollar, som skadede selskabets internationale salg.

Foto: MIKE BLAKE. Chuck Robbins
Læs mere
Fold sammen

Det har nu fået selskabet til at nedjustere sine fremadrettede prognoser.

Det skriver Bloomberg News.

Selskabet landede i første kvartal en omsætning på 12,7 mia. dollar. Den justerede indtjening per aktie endte på 59 cent. Til sammenligning havde analytikerne ventet et indtjening per aktie på 56 cent og en omsætning for perioden på lige nøjagtig 12,7 mia. dollar.

Cisco Systems er fremadrettet udfordret af, at virksomheder i Latinamerika, Canada og nogle dele af Asien virker modvillige til at bruge penge på ny infrastruktur, fortæller selskabets administrerende direktør, Chuck Robbins.

- Vi så en generel usikkerhed fra makroperspektiv med nogen indvirkning fra valuta, især i Asien, sagde topchefen til Bloomberg News efter regnskabet.

Selskabet venter for andet kvartal en justeret indtjening per aktie på mellem 53 cent og 55 cent og en omsætning på 12,2 mia. dollar. Til sammenligning ventede selskabet tidligere en indtjening på 56 cent per aktie.

Cisco ser omsætningen i andet kvartal vokse mellem 0-2 pct. på årsbasis.