Amerikanske børsdrenge får et hak i bonussen

Amerikanske børsmæglere kan se frem til en mindre bonuspakke i 2015 for første gang i fire år. Årsagen er, at branchen kæmper med ny lovgivning, lavere fart i den globale økonomi og øget konkurrence fra teknologibaserede aktører, vurderer konsulenthus.

De høje bonusordninger på Wall Street i New York står til at få et tryk nedad. Børsmæglere må forberede sig på et fald i deres årlige bonus på mellem 5 og 10 procent for 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De gyldne finansdrenge på Wall Street kan forvente færre kolde kontanter i årets bonuspakke end sædvanligt. Ifølge en rapport fra konsulenthuset Johnson Associates vil bonuspakkerne i den amerikanske finanssektor falde med mellem 5 og 10 pct. Det første gang siden 2011, at de samlede vederlag for branchen som helhed har kurs mod et fald. Det skriver New York Times.

De krympede lønpakker dækker over, at det ikke går helt så godt i den amerikanske finansindustri som håbet. Rapporten fra det amerikanske konsulenthus peger på, at branchen bøvler med en kombination af ny lovgivning, lavere fart i den globale økonomi og øget konkurrence fra teknologibaserede aktører.

De bankansattes bonusordninger har flere gange været under lup. For halvandet års tid siden afslørede den britiske avis The Guardian, at britiske banker trods et bonusloft fra EU er fortsat med at udbetale skyhøje lønninger til deres topchefer. Lønfesten i britiske banker som Barclays og Lloyds, som begge har været igennem en redningsaktion, er kørt videre, fordi bankerne har smidt aktier oven i topchefernes faste årsløn. Manøvren har sikret, at topfigurernes samlede indtægter ikke er faldet trods manglen på høje bonusser.

Avisen Financial Times kunne i begyndelsen af 2015 ligeledes påvise, at det stadig er meget lukrativt at være ansat i de store, internationale banker. Af indberetninger til de britiske myndigheder fremgik det, at Goldman Sachs i 2013 i gennemsnit havde betalt godt 30 mio. kr. i løn om året til 121 forskellige ledende medarbejdere i Storbritannien.

Foruden Goldman Sachs løftede fire andre storbanker også sløret for, hvordan deres lønpakker så ud for medarbejdere i London i 2014. Sammen med Goldman Sachs betalte Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Citigroup og Bank of America Merrill Lynch samlet over 13,5 milliarder kr. til 738 senior-medarbejdere i Storbritannien.

Trods faldet i bonusudbetalingerne for 2015 er den amerikanske finansindustri stadig en af de absolut mest vellønnede brancher at arbejde i.