Amerikanske banker sætter pengene på Apple Pay

Apple har indgået aftale med de største amerikanske banker for at udbrede Apple Pay. Sådanne aftaler har før sikret teknologigiganten succes.

Apples administrerende direktør Tim Cook introducerede det nye Apple Pay-system ved Apples lancering tirsdag i Californien. Fold sammen
Læs mere
Foto: MONICA DAVEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere banker var repræsenteret på sæderne i Californien tirsdag aften dansk tid, da Apple lancerede sin nye »Apple Pay« service, der gør det muligt for forbrugere at betale for transaktioner med deres iPhone 6, 6 Plus eller Apple Watch ved blot at holde mobilen eller uret hen foran en scanner.Apple har indgået samarbejde med de største amerikanske banker som Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Capital One, JPMorgan Chase og Barclays.

Samarbejdet inkluderer også MasterCard, Visa og American Express. Dermed er 83 procent af den totale amerikanske betalingsvolumen repræsenteret.

Det skriver Financial Times.

Aftalen betyder, at Apple tager et gebyr fra bankerne, hver gang forbrugerne betaler med en iPhone i stedet for et betalingskort. Apple har forhandlet om gebyrets størrelse med de forskellige banker individuelt, men hvad gebyrerne er landet på er hemmeligholdt.Teknologigiganten Apple er kendt for at have sine aftaler i orden. Således har koncernen tidligere løftet salget og succesen af både iPad og iPhone ved at have indgået aftaler med eksempelvis IBM.Apple annoncerede desuden sine partnere inden for detailhandlen, hvor virksomheder som Macy's og McDonald's var repræsenteret. Dog manglede nogle af USAs største forhandlere fortsat på listen, skriver Financial Times.