Amerikanske banker blåstemples af Federal Reserve

Samtlige 34 store amerikanske banker klarede dette års stresstest, der foretages af den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid

Det skriver flere nyhedsbureauer.

Det er første gang siden 2009, at Federal Reserve ikke har gjort indsigelser mod bankernes kapitalplaner, og det giver grønt lys til at bruge en stor del af bankernes overskud til udbytte til aktionærerne.

Godkendelsen indikerer, at mange store banker ikke kun har opbygget deres kapital, men også har forbedret deres procedurer for risikovurdering.

En enkelt bank, Capital One, har fået pålagt at indføre et nyt regnskabssystem ved årets udgang, men banken får alligevel tilladelse fra centralbanken til at gå videre med den vedtagne kapitalplan indtil videre.

Dommen fra Federal Reserve vurderes at være en stor succes for banksektoren, der har kæmpet for slippe ud af finanskrisen. Det er samtidig en nyhed, der bydes stærkt velkommen på Wall Street, som gerne ser færre restriktioner fra myndighederne i Washington.

Markedet reagerede på nyhederne med stigninger til de store banker JPMorgan, Bank of America og Wells Fargo på op mod 2 pct. i eftermarkedet.