Amerikanske anmeldere elsker Lego-filmen

Lego-filmen har stadig sin første negative amerikanske anmeldelse til gode. Filmen spås at blive en blockbuster og ventes at tjene mindst 230 millioner kroner hjem i USA i den kommende premiereweekend.

Foto: PHIL McCARTEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var forventet, at meningerne om Warner Bros og Legos store satsning, »The Lego Movie«, ville være delte, både blandt de professionelle anmeldere og i den brede offentlighed.

En computeranimeret Hollywood-film baseret alene på et populært legetøj til børn må nødvendigvis dele vandene.

Mens det måske er situationen i Legos hjemland, er der dog indtil videre stor enighed blandt de amerikanske filmanmeldere om, at Lego-filmen er fantastisk trods visse skønhedspletter.

På det populære amerikanske site The Rotten Tomato scorer Lego-filmen netop nu topkarakteren 100 pct. Det betyder, at alle 22 anmeldelser, som Rotten Tomato indtil videre har indsamlet og vurderet, har været positive, hvilket er ganske usædvanligt.

Også på meta-filmanmeldersitet Metacritics, som har en lidt mere detaljeret vurdering af anmeldelser, scorer Lego-filmen ualmindeligt højt af en computeranimeret børnefilm at være.

Filmen, der kan ses i både danske og amerikanske biografer fra torsdag, får karakteren 81 ud af 100 mulige baseret på 11 anmeldelser. Det, der trækker lidt ned, er især, at enkelte anmeldere synes, at filmen er lige en tand for forvirrende, og at moralen i filmen pindes lige lovlig meget ud.

Relativt billig film

Lego-filmen er blevet til på initiativ af det amerikanske filmselskab Warner Bros, som har arbejdet på den siden 2007 i tæt samarbejde med Lego, som blandt andet har været med til at udvikle figurerne i filmen. De to virksomheder har ikke villet oplyse, hvor meget de har investeret i filmen, men ifølge Forbes filmmedarbejder Scott Mendelsohn er der tale om et budget i størrelsesordenen 60 millioner dollar eller 330 millioner kroner, hvilket er et relativt lille beløb for en computer­animeret film.

Spørgsmålet er, om de positive amerikanske anmeldelser vil smitte af på forventningerne til billetsalget. Før de mange positive anmeldelser begyndte at tikke ind, vurderede websitet Box Office Mojo, som lever af at følge udviklingen i salget af filmbilletter tæt, at The Lego Movie ville sælge for mindst 40 millioner dollar eller cirka 230 millioner kr. i premiereweekenden i USA, mens det samlede salg for hele februar ventes at nå op i nærheden af 850 millioner kr.

Dermed står The Lego Movie til at blive den bedst sælgende premierefilm i februar foran voksenfilmen »Monumentous Men«, der er instrueret af Hollywood-stjernen George Clooney.

Mens filmen vækker jubel i USA, er meningerne indtil videre noget mere delte i Danmark – i hvert fald at dømme efter de få anmeldelser, som indtil nu er blevet offentliggjort. Mens Danmarks Radio er begejstret og giver filmen fem ud af seks stjerner, er Herning Folkeblad langt fra imponeret. Filmen er alt for amerikansk og uden danske referencer, skriver avisens anmelder under overskriften »Et koldt, kantet kaos« og giver filmen tre ud af seks stjerner.