Amerikansk Vestas-storkunde indgiver konkursbegæring

Amerikanske Sunedison, der er blandt verdens største vindparkudviklere og en stor kunde hos danske Vestas, har indgivet konkursbegæring.

Sunedison, som har en samlet gæld på 11,7 mia. dollar, har gennem længere tid balanceret på kanten af overlevelse, hvilket har afspejlet sig i aktiekursen, der over det sidste år er dykket fra 26,7 dollar til fredagens lukkekurs på 0,4 dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Tidligere denne måned kommenterede Jyske Banks aktieanalytiker Janne Vincent Kjær sagen og vurderede på det tidspunkt, at en potentiel konkurs hos den amerikanske kunde blot vil påvirke Vestas i begrænset omfang.

- Selv om vi ikke venter, at en eventuel konkurs hos Sunedison vil have den store økonomiske effekt på Vestas' resultater, så har Sunedison været en god kunde for Vestas, skrev Janne Vincent Kjær dengang i en kommentar.

Hun vurderede over for Ritzau Finans, at Vestas har omkring 266 megawatt i uudnyttede rammeaftaler med Sunedison, mens Vestas' ordrebog ifølge analytikeren viser samlede udestående ordrer hos selskabet på 489 megawatt, som skal leveres i 2016.

Vestas' pressechef, Michael Zarin, siger ifølge Bloomberg News, at Vestas ser en begrænset eller overhovedet ingen effekt af konkursbegæringen.