Amerikansk storbank: Svært for kapitalfond at tjene på opsplitning af Nets

Rygterne om en mulig overtagelse af betalingsselskabet Nets svirrer fortsat heftigt, men det er usandsynligt, at en eventuel køber af det danske selskab vil kunne tjene penge på at splitte det op og sælge det i bidder.

Arkivfoto. Citigroup. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra amerikanske Citigroup, der også umiddelbart ser vanskelige vilkår for at gøre en rigtig god forretning i et køb af Nets på nuværende tidspunkt.

Ifølge Bloomberg News vurderer Citigroup, at det vil være "udfordrende" at regne en overtagelse og et efterfølgende salg i små bidder hjem, særligt fordi aktien er steget så meget på det seneste, hvor rygterne om et salg af Nets har kørt på sit højeste.

Banken vurderer desuden, at det udelukkende vil give mening for en kapitalfond eller en anden køber at overtage Nets, hvis man har meget optimistiske forventninger til en forøgelse af indtjeningsmarginerne i selskabet.

Torsdag kom snakken om et salg af Nets igen op til overfladen, da franske Ingenico bekræftede et opkøb af svenske Bambora for 1,5 mia. euro.

Citigroup fastholder anbefalingen "neutral" af Nets samt kursmålet 122 kr.

Nets-aktien koster fredag over middag 151,90 kr. efter et fald på 0,1 pct. over dagen.