Amerikansk storbank kritiseres for at sælge produkter banken ikke selv forstod

Wall Streets egen vagthund kritiserer Wells Fargos rådgivere for at anbefale detailkunder at købe produkter, som sælgerne ikke selv forstod risiciene ved.

Wall Streets egen vagthund kritiserer Wells Fargos rådgivere for at anbefale detailkunder at købe produkter, som sælgerne ikke selv forstod risiciene ved. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jim Young
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Wells Fargo har fået en bøde på 3,4 mio. dollar, godt 21 mio. kr., for at sælge produkter, som bankens egne rådgivere angiveligt ikke forstod omfanget af.

Det skriver CNN Money.

Bøden kommer fra Finra, Wall Streets egen vagthund, der kritiserer Wells Fargos rådgivere for at anbefale detailkunder at købe volatilitets-linkede produkter, som sælgerne ikke selv forstod risiciene ved.

»Volatilitets-linkede børshandlede produkter (ETP'ere) er komplekse produkter, der kan misforstås og sælges fejlagtigt af registrerede forhandlere. Visse Wells Fargo-repræsentanter troede fejlagtigt, at produkterne kunne bruges som et langsigtet hedge af kundernes aktiepositioner i tilfælde af en nedtur på markedet,« skriver Finra i sin afgørelse.

Produkterne tabte dog kraftigt værdi, da der er tale om kortsigtede trading-produkter, som taber værdi over tid, og som derfor ikke bør indgå i en langsigtet køb-og-holdstrategi, skriver Finra.

»Det er fuldstændig ondt. Det er tydeligt, at Wells Fargo ikke har haft nogen ide om, hvad de har solgt,« siger Joe Saluzzi, der er leder af trading-afdelingen hos Themis Trading, til CNN Money.

Det er langt fra første gang, at detailinvestorer - og tilsyneladende også Wells Fargo-sælgere - går fejl af futures på volatilitetsindekset VIX i den tro, at produkternes værdi vil følge VIX-indekset, skriver CNN Money.

Det er heller ikke første gang, at Wells Fargo er i skudlinjen for vildledning af egne kunder. I løbet af de seneste år har banken været involveret i en skandale, hvor banken har åbnet dyre konti bag ryggen på kunderne.

/ritzau/FINANS