Amerikansk satsning slår fejl for Paradis

På trods af stor succes i Danmark, er en planlagt ekspansion i USA kørt helt af sporet for is-kæden Paradis, som er ejet af en række tunge danske erhvervsfolk gennem kapitalfonden Executive Capital.

Foto: Morten Pedersen. Is-kæden Paradis har stribevis af danske butikker, men den store amerikanske satsning er slået fejl.
Læs mere
Fold sammen

Tre butikker i Los Angeles skulle være vokset til mellem 20 og 25, men er nu i stedet skrumpet til to.

Is-kæden Paradis har med andre ord ramt skævt på det amerikanske marked og ændrer nu retningen for sin amerikanske ekspansion. Det skriver Børsen.

Fejlen var i høj grad valget af fysiske placeirnger til de nye forretninger, fortæller bestyrelsesformand  John-Ole Hansen fra Paradis.

»Vi har ikke ramt rigtigt. Vi havde en enorm interesse for at komme i gang derovre og skød to nye butikker i gang, men der havde vi altså fået lavet fejlplaceringer af dem. Vi havde nok ikke fået tilpasset vores danske syn på, hvad der gør en god placering af en Paradis-forretning,« siger John-Ole Hansen.

Nu har Paradis taget konsekvensen og lukket ned, så der kun er to af de oprindelige forretninger tilbage i Los Angeles. Til gengæld er man i gang med at opføre nye fire andre steder. Faktisk mangler man kun indretningen og de endelige godkendelser, før, man kan åbne.

Paradis er ejet af kapitalfonden Executive Capital, som 18 danske erhvervsfolk står bag herunder TorbenBjerre-Madsen, tidligere topchef i NEG Micon, tidligere B&O-chef Claus Warming samt Annemette Færch.

Executive Capital overtog aktiemajoriteten i Paradis sidste år og købte samtidig stifteren Thor Thorøe ud.