Amerikansk Pandora-forhandler øger omsætningen markant

Den amerikanske juvelerkæde Signet Jewelers, der er den største forhandler af Pandora-smykker i USA, øgede sin omsætning ganske markant i sit første kvartal, der sluttede den 2. maj, men størstedelen af fremgangen skal dog findes i nyåbnede eller tilkøbte butikker.

Foto: Nils Meilvang. Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2015
Læs mere
Fold sammen

Bundlinjen udviklede sig stort set som ventet.

Signets omsætning steg med hele 44,9 pct. til 1,53 mia. dollar i kvartalet, men det sammenlignelige salg - det vil sige salget i butikker, der har været åbne i 12 måneder eller mere - voksede med blot 3,6 pct.

Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 1,62 dollar mod ventet 1,61 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

- Vi leverede et meget stærkt første kvartal med 3,6 pct. vækst i det sammenlignelige salg og 25,6 pct. vækst i den justerede indtjening per aktie. Alle vores divisioner havde imponerende vækst i det sammenlignelige salg, ført an af vores britiske division med en stigning på 6,2 pct., mens vores nyeste division, Zale, havde en vækst på 5,6 pct., siger Mark Light, der er administrerende direktør hos Signet, i regnskabet.

For andet kvartal venter Signet Jewelers en justeret indtjening per aktie på 1,11-1,16 dollar. Væksten i det sammenlignelige salg ventes at lande på 2-3 pct.

Investorerne er dog ikke helt så overbeviste som Signet selv, og aktien falder med 1,8 pct. til 130,82 dollar i formarkedet.