Amerikansk opkøb begynder at vise sit værd for DSV

Et opkøb til næsten 10 mia. kr. begynder for alvor at slå igennem for transportvirksomheden DSV, der sidste år fusionerede med den amerikanske konkurrent UTI Worldwide.

DSV's CEO Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

Sådan lyder det fra topchef Jens Bjørn Andersen efter selskabets regnskab for første kvartal.

- Vi er rigtig glade for resultatet, som er det bedste, vi har haft nogensinde. Vi begynder rigtigt at se opkøbet af UTI Worldwide slå igennem, hvor vi virkelig kan se effekten i vores bøger. Sidste år var vores resultater påvirket negativt af, at UTI var tabsgivende, da vi overtog virksomheden.

- Vi havde godt momentum i DSV inden opkøbet - især i vores luft- og søfragtsforretning - og når vi samtidig er blevet boostet af opkøbet, så peger tingene i den rigtige retning, siger Jens Bjørn Andersen.

DSV kom ud af første kvartal med et driftsoverskud før særlige poster på 1129 mio. kr., hvilket var markant højere end de 884 mio. kr., som var ventet i markedet. Et ejendomssalg på 125 mio. kr. trækker resultaterne op.

DSV har tidligere meldt ud, at det venter at hente synergier på 1,5 mia. kr. fra fusionen med UTI Worldwide, og flere analytikere har spekuleret i, at det mål kunne blive opjusteret.

Det kommer dog ikke til at ske, siger Jens Bjørn Andersen.

- Vi har sat som mål at få løftet UTI's marginer op på DSV-niveauet, og det styrer vi hen mod nu. Og det er vi meget komfortable med at kunne leve op til, siger han.

/ritzau/FINANS