Amerikansk oliekæmpe overvejer at sælge Nordsø-felter

Ifølge medie fører Exxon drøftelser med potentielle købere af Nordsø-felt, der ikke nævnes ved navn.

Foto: JESSICA RINALDI.
Læs mere
Fold sammen

Oliekæmpen Exxon Mobil overvejer et salg af aktiver i den norske del af Nordsøen. Aktiverne menes at kunne indbringe over 1 mia. dollar. Det oplyser et par kilder med indsigt i sagen til Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet fører Exxon drøftelser med potentielle købere, der ikke nævnes ved navn.

Oplysningerne kommer bare dagen efter, at Reuters citerede velinformerede kilder for, A.P. Møller-Mærsks olieselskab, Maersk Oil, angiveligt er i dialog omkring en overtagelse af Shells aktiviteter i Nordsøen for et beløb af i omegnen af 2 mia. dollar.

Maersk Oil har da også gentagne gange givet udtryk for, at det er interesseret i at købe op - og gerne i Nordsøen.

I forbindelse med strategiopdateringen torsdag gav A.P. Møller-Mærsk sig selv 24 måneder til at finde en løsning for den energidivisionen, der blandt andet tæller Maersk Oil, men også Maersk Drilling og Supply Services. Der kan blive tale om samarbejder, joint ventures eller deciderede frasalg.

Dette udelukker dog ikke, at Maersk Oil i første omgang køber til for at opnå skala og derved sikrer, at selskabet bliver mere attraktivt.

- Vi har ikke en igangværende proces med salg eller fusioner, men der er folk at tale med derude. Vores selskaber er fortsat attraktive for andre. Processen er startet, og vi vurderer også mulighederne for opkøb, fordi vi har fået nogle nye muligheder med den nye struktur. Jeg forventer helt klart nogle hurtige samtaler, sagde den nye topchef for Mærsks energidivision, Claus V. Hemmingsen, torsdag.

Exxon er operatør på felterne Ringhorne, Balder, Sygyn og Jotyn i Norge. Felterne producerede ifølge Bloomberg News omkring 64.000 tønder olie om dagen i 2015.

/ritzau/FINANS