Amerikansk Nordsø-selskab tager mindre lussing end ventet

Amerikanske Hess, der blandt andet er operatør på det givtige Syd Arne-felt i den danske del af Nordsøen, fik en mindre lussing i første kvartal end ventet blandt analytikerne.

Amerikanske Hess, der blandt andet er operatør på det givtige Syd Arne-felt i den danske del af Nordsøen, fik en mindre lussing i første kvartal end ventet blandt analytikerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW CULLEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Olieselskabet fik et underskud i kvartalet på 389 mio. dollar og et justeret resultat per aktie (EPS) på minus 0,98 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet, at indtjeningen ville lande på minus 1,06 dollar.

Lavere oliepriser sammenlignet med årets tre første måneder sidste år påvirker Hess' resultat negativt med 700 mio. dollar.

Hess producede 361.000 tønder olie om dagen i kvartalet, hvilket er væsentligt over niveauet i samme periode sidste år, hvor der blev hevet 318.000 tønder olie op af undergrunden dagligt.

Fremgangen skyldes hovedsageligt det store amerikanske skifergasfelt Bakken, der nu står knap en tredjedel af selskabets samlede produktion.

Hess fortæller i regnskabet, at biksen skæres til i løbet af 2015, så der barberes 300 mio. dollar af efterforsknings- og kapitalomkostningerne i år.

- Med vores robuste balance og en modstandsdygtig portefølje (...) er vi godt positioneret både til det nuværende prismiljø og en fremtidig stigning i oliepriserne, siger John Hess, der er administrerende direktør i selskabet, i forbindelse med regnskabet.

Hess oplyser ikke om, hvor meget Syd Arne-feltet skæppede i kassen i kvartalet, men i hele 2014 havde Hess en produktion i Danmark på 11.000 tønder olie dagligt - en stigning fra 8.000 tønder dagligt året forinden.

/ritzau/FINANS