Amerikansk modekoncern forudser fortsat omsætningsfald

Abercrombie & Fitch forudser også salgsnedgang i fjerde kvartal, hvor den amerikanske modekoncern kalkulerer med en lav tocifret nedgang i det sammenlignelige salg.

Foto: SIMIN WANG. Abercrombie & Fitch har gjort til et kendetegn, at have unge atletiske mennesker ansat i deres butikker.
Læs mere
Fold sammen

I tredje kvartal faldt det sammenlignelige salg med 14 pct. fra samme periode sidste år.

Det meddeler selskabet, der dog på ingen måde overrasker analytikerne, som ifølge Bloomberg News have fortset et tilsvarende fald.

Selskabets salg udgjorde totalt 1033 mio. dollar i tredje kvartal, svarende til et fald på 12 pct. i forhold til samme periode sidste år. Bruttomarginalen landede på 63,0 pct. i kvartalet mod 61,7 pct. i samme kvartal 2012 og konsensus om 62,6 pct.

Endelig blev det til et justeret overskud per aktie på 52 cent, inklusive 6 cent i positiv skatteeffekt. Her var konsensus et overskud på 44 cent, og de seneste meldinger fra selskabets selv fra den 5. november var ifølge Bloomberg en indtjening per aktie eksklusive særlige poster på 40-45 cent.

Abercrombie & Fitch regner med at komme ud af hele regnskab såret med et justeret resultat på 1,40-1,50 dollar per aktie baseret på en betydelig marginerosion i fjerde kvartal og en bruttomargin for hele året, der udvikler sig fladt fra sidste år.