Amerikansk mediekæmpe løfter salget

Amerikanske Time Warner Inc. har netop offentliggjort sine nøgletal for første kvartal af 2015, og de viser en solid fremgang på de vigtigste poster.

Foto: ADREES LATIF. Amerikanske Time Warner Inc. har netop offentliggjort sine nøgletal for første kvartal af 2015, og de viser en solid fremgang på de vigtigste poster.
Læs mere
Fold sammen

Omsætningen er steget 5 pct. til 7,1 mia. dollar, det justerede driftsresultat vokser 12 pct. til 1,8 mia. dollar, mens resultatet pr. aktie - justeret - steg 23 pct. til 1,19 dollar.

Præstationen overgår analytikernes forventninger og er drevet af højere indtægter fra reklamer og selskabets kabel-tv-kanaler.

Time Warner Inc. ejer blandt andet kanalerne CNN og TBS, hvis indhold sælges til blandt andre Comcast.

Netop Comcast og Time Warner Inc. har indtil for få dage siden forhandlet om en fusion, men de amerikanske myndigheder stillede sig på bagbenene og fik sat en kæp i hjulet på grund af frygten for en svækket konkurrencesituation. Sidste år var det mediemogulen Rupert Murdoch og dennes selskab, 21st Century Fox, der bejlede til Timer Warner Inc, men endte med at trække sit bud tilbage.

Time Warner Inc. tilbagekøbte aktier for 1,1 mia. dollar i kvartalet eller 14 mio. aktier i alt.

/ritzau/FINANS