Amerikansk medicinalvirksomhed løfter forventningerne

Den amerikanske medicinalvirksomhed Biogen har solgt og tjent mere end ventet i andet kvartal, og det er med til at løfte udsigterne for resten af året.

Arkivfoto. Den amerikanske medicinalvirksomhed Biogen har solgt og tjent mere end ventet i andet kvartal, og det er med til at løfte udsigterne for resten af året.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER

Hvor selskabet før tirsdagens kvartalsregnskab ventede en 2017-omsætning på mellem 11,1 mia. og 11,4 mia. dollar, lyder forventningen nu på mellem 11,5 og 11,8 mia. dollar.

Ifølge Biogen hænger den løftede salgsforventning primært sammen med et hurtigere end forventet gennembrud på det amerikanske marked for midlet Spinraza, der bliver anvendt mod muskelsvind. Midlet blev godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse i december sidste år.

Ud over en løftet salgsforventning er udsigterne for indtjeningen også blevet lysere, meddeler Biogen, som i andet kvartal havde en justeret indtjening per aktie på 5,04 dollar mod analytikerens estimat på 4,40 dollar ifølge Bloomberg News.

Overraskelsen kom på baggrund af en omsætning, der endte på 3,08 mia. dollar, hvilket også lå til den positive side, da analytikerne havde sat næsen op efter et salg på 2,81 mia. dollar.