Amerikansk medicinalselskab opjusterer efter succeskvartal

Det amerikanske medicinalselskab Merck kom pænt ud af første kvartal, hvor selskabet leverede noget bedre end ventet på bundlinjen. Samtidig løfter Merck sin prognose for hele året.

Merck leverede et justeret resultat per aktie på 0,85 dollar i første kvartal mod ventet 0,75 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For hele 2015 venter medicinalselskabet nu en justeret indtjening per aktie på 3,35-3,48 dollar mod den tidligere forventning om 3,32-3,47 dollar. Analytikerne ventede inden regnskabet en justeret årsindtjening på 3,37 dollar per aktie.

Det estimat er dog også sænket siden årsregnskabet, hvor den tidligere prognose blev offentliggjort. Forud for det ventede analytikerne nemlig en justeret indtjening per aktie på 3,49 dollar, og dermed var de tidligere forventninger skuffende.

Merck konkurrerer med blandt andre danske Novo Nordisk på markedet for diabetesbehandling.

I første kvartal solgte DPP-4-hæmmeren Januvia/Janumet for 1,39 mia. dollar ud af den samlede omsætning på 9,43 mia. dollar. Analytikerne havde ventet en samlet omsætning på 9,09 mia. dollar.

Merck er desuden i færd med udviklingen af en kombinationsbehandling mod prostatacancer med midlerne ADXS-PSA og Pembrolizumab sammen med partneren Advaxis. Det kan skabe en mulig konkurrent til Bavarian Nordic, der er i gang med at udvikle Prostvac sammen med amerikanske Bristol-Myers Squibb.

Investorerne tager godt i mod regnskabet fra Merck og sender aktien op med 4,5 pct. til 59,65 dollar i det amerikanske formarked.