Amerikansk medicinalkæmpe slår forventningerne

Det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb kom ud af årets andet kvartal med et bedre resultat på top- og bundlinje, end der på forhånd var ventet blandt analytikerne. Et overraskende godt salg af et par af selskabets præparater var med til at trække resultatet op.

Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Selskabet realiserede i kvartalet en omsætning på 3,89 mia. dollar, hvilket akkurat sneg sig over de 3,86 mia. dollar, der på forhånd var ventet i markedet ifølge Bloomberg News.

Bristol-Myers Squibb landede i årets andet kvartal et justeret resultat per aktie på 0,48 dollar, hvilket lå en spids over de 0,45 dollar, som markedet ifølge Bloomberg News havde ventet.

Resultat kom ifølge Bloomberg News især i mål på et bedre salg kræftmidlet Yervoy, der solgte for 321 mio. dollar mod ventet 292 mio. dollar ifølge Bloomberg News. Samtidig var der godt salg i blodfortyndingsmidlet Eliquis, der solgte for 171 mio. dollar mod ventet 129,2 mio. dollar.

Bristol-Myers Squibb fastholder forventningerne til hele året og venter deraf fortsat et resultat per aktie på 1,70-1,80 dollar.

/ritzau/FINANS