Amerikansk medicinalfirma faldt stort efter svage forsøgsdata

Det amerikanske medicinalselskab Biogen endte med at tage et stort kursfald i tirsdagens aktiehandel, efter at dets forsøg med et nyt præparat til behandling af multipel sklerose ikke kunne leve op til forventningerne i testforsøg i den vigtige fase 2.

Det amerikanske medicinalselskab Biogen endte med at tage et stort kursfald i tirsdagens aktiehandel, efter at dets forsøg med et nyt præparat til behandling af multipel sklerose ikke kunne leve op til forventningerne i testforsøg i den vigtige fase 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præparatet, der kaldes opicinumab, skuffede både i forhold til det primære og det sekundære mål inden for behandlingen af sygdommen, oplyste Biogen tirsdag i en selskabsmeddelelse.

Ovenpå meddelelsen faldt medicinalaktien i tirsdagens amerikanske handel til 252,86 dollar efter et dyk på 12,8 pct., hvilket er det største endagsfald i knapt et års tid.

»Mens mange investorer var begyndt at forestille sig, at selskabet ville finde nogle ufyldestgørende grunde til at bringe dets forsøg videre over i fase 3, så virker det som om, at data var så overvældende, at selv dette kan være en udfordring,« vurderer analytiker Joshua Schimmer fra Piper Jaffray i et notat ifølge Bloomberg News.

Testforsøget, der involverede 418 personer, havde som sit primære endemål at notere en målbar effekt i testpersonernes evne til at gå, deres kognitive evner, deres funktioner i overkroppen samt andre mål for fysiske handicap.

De patienter, som testede præparatet, endte dog ikke med at klare sig væsentligt bedre i forsøgene end de patienter, der fik placebo.

Fra Biogen selv lyder det, at selskabet vil fortsætte sine forsøg med præparatet. Det skyldes blandt andet, at man observerede tegn på effekter i behandlingen alt afhængigt af, hvilken mængde patienterne i testforsøget fik.

»På trods af at vi ikke lykkedes med at ramme det primære endemål, så har fase 2-forsøgene vist tegn på en klinisk effekt ved brugen af opicinumab,« siger medicinaldirektør Alfred Sandrock fra Biogen i tirsdagens selskabsmeddelelse.

»Grundet kompleksiteten i forsøgsdataene vil vi fortsætte med at analysere resultaterne for at danne de bedst mulige rammer for vores næste undersøgelse,« fortsætter medicinaldirektøren.

Multipel sklerose er en betændelsessygdom i centralnervesystemet, som årligt rammer omkring 2,5 mio. mennesker globalt. Multipel sklerose rammer kvinder dobbelt så hyppigt som mænd, og sygdomsforekomsten topper ved 30-års alderen.