Amerikansk kapitalfond leder kampen om Nets

Dankortejeren Nets kan meget vel snart være på amerikanske hænder. Forhandlingerne i salgsprocessen spidser til, og ifølge Financial Times forventes bestyrelsen inden længe at træffe en afgørelse.

Det var administrerende direktør Bo Nilsson, der førte Nets på børsen for et år siden. Nu står selskabet til at blive solgt til en amerikansk kapitalfond. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske kapitalfond Hellmann & Friedman står stadig stærkest i kampen om at overtage betalingsselskabet Nets.

Ifølge det britiske medie Financial Times er Nets langt i auktionsprocessen, og Nets bestyrelse har de seneste dage afholdt møder for at træffe en afgørelse i processen, hvor flere bejlere har vist interesse.

Nets skal ifølge avisen handles til en pris på 31,5 milliarder kroner, hvilket ligger tæt på selskabets nuværende markedsværdi.

Kilder tæt på processen siger til Financial Times, at Nets bestyrelse forventes at træffe en beslutning snart, hvilket vil lede til tættere forhandlinger med den aktuelle køber.

Hen over sommeren har rygterne om et salg af Nets svirret, og Nets bekræftede, at selskabet var blevet kontaktet.

»Vi har været ude 1. juli og sige, at der er interesse omkring selskabet. Og det er klart, at når et selskab eller en bestyrelse får sådan en henvendelse, og man i øvrigt vurderer at det er en seriøs henvendelse, så sætter man en proces i gang i forhold til at undersøge de muligheder, man har. Og den proces er i gang,« sagde Klaus Pedersen, finansdirektør i Nets, til Ritzau i august.

Nets-aktien lukkede torsdag i 154,50 kroner, hvilket giver selskabet en samlet markedsværdi på 31 milliarder kroner. Da Nets sidste år blev noteret på børsen var det med en udbudskurs på 150 kroner per aktie, hvilket gav selskabet en markedsværdi på 30 milliarder kroner. Aktien har lidt drastiske fald, men de seneste månders rygter om opkøb har fået aktien til at stige med 16 procent til det nuværende niveau.