Amerikansk forsikringsgigant ramt af tab, fyringer og kritik

Der er en stribe dårlige nyheder for den amerikanske forsikringsgigant AIG.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

Selskabet har et trecifret milliontab på regnskabet for tredje kvartal. Det ser sig nødsaget til at afskedige 400 medarbejdere. Og en fremtrædende aktionær ønsker at splitte selskabet ad.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg News.

AIG har i kvartalet haft et tab på 231 mio. dollar, fremgår det af sit regnskab. Til sammenligning havde forsikringsselskabet et overskud på 2,19 mia. dollar i samme periode sidste år.

For at spare på udgifterne, som blandt andet omfatter investeringer i informationsteknologi, har AIG besluttet at omstrukturere sin organisation. Det medfører blandt andet, at 400 medarbejdere afskediges. Spareplanen skal reducere selskabets udgifter med 400-500 mio. dollar årligt.

Dertil kommer, at aktionær Carl Icahn har sagt til AIG's administrerende direktør, at han mener, at selskabet skal deles ind i tre mindre selskaber for at undgå reguleringer, som gælder for USA's største finansielle selskaber. Et selskab bør ifølge Carl Icahn, der ejer 2 pct. af AIG's aktier, koncentrere sig om livsforsikring, et andet om ejendomsforsikring og et tredje om lånegarantier.

AIG-aktien falder i den amerikanske efterhandel med knap 3 pct. til 61,85 dollar.