Amerikansk fond køber dansk mikrofonproducent

Væksteventyret ventes at fortsætte ufortrødent i Allerød-virksomheden DPA Microphones efter den er blevet købt af kapitalfonden Riverside.

Læs mere
Fold sammen
DPA Microphones er blevet købt af den amerikanske kapitalfond Riverside.

Det oplyser den Allerød-baserede mikrofonproducent i en pressemeddelelse mandag og slår samtidig fast, at den derved får den finansielle rygdækning, der gør, at den kan fortsætte på den vækstkurs, den har haft lige siden stiftelsen.

»DPA er allerede en meget succesfuld og profitabel virksomhed, som har oplevet en 15 procents vækst i salg, år på år, de sidste fem år,« siger virksomhedens finansdirektør Christian Hoff i meddelelsen og tilføjer:

»Med Riverside involveret, forventer vi en endnu stærkere vækst de næste fem år.«

DPA Microphones har over 100 medarbejdere fordelt på hovedkvarteret i Allerød nord for København og en stribe internationale salgskontorer. Virksomheden blev stiftet i 1992 og gør sig i højkvalitets-mikrofonudstyr til såvel musikbranchen, radio, fjernsyn samt til konferencebrug.

For Allerød-virksomhedens vedkommende handler det nu om at bruge det nye ejerskab til at få DBA Microphones til at vækste endnu mere. I den forbindelse peger virksommhedens administrerende direktør, Christian Poulsen, på, at Riverside er en perspektivrig ejer.

Det blandt andet fordi den allerede har erfaring inden for feltet via sit ejerskab af virksomheden Blue Microphones og den tyske højttalerproducent Teufel, som den dog frasolgte i 2010.

»For vores daglige drift er det »business as usual«. Hvad der har ændret sig er vores evne til at kapitalisere på vores nuværende succes og gøre dette endnu mere betydningsfuldt i fremtiden. Riverside har et omfattende verdensomspændende netværk, hvor mange af dem er specialister i lyd industrien og har en omfattende teknisk viden og erfaring, som vi kan udnytte,« siger Christian Poulsen og tilføjer:

»Denne investering gør os i stand til a udvikle nye teknikker og nye produkter i et langt hurtigere tempo. Det vil også gøre os i stand til at gå ind i markeder og tiltrække flere gode mennesker til vores brand, i mens vi stadig støtter vores eksisterende kunde- og partnerkreds.«

Riverside er en amerikansk forankret med globalt orienteret kapitalfond. Den blev stiftet i 1988 og er målrettet vækstvirksomheder med en værdi på op til 200 millioner euro. Riversides internationale portefølje indeholder i dag mere end 70 virksomheder.