Amerikansk flyselskab vil have betaling for håndbagage

Det amerikanske flyselskab United Airlines er klar til at lade flypassagererne betale for at have håndbagage med sig på rejsen.

United Airlines er det første større amerikanske flyselskab, der vælger at lade passagererne betale for at have mere håndbagage med end lige det mest nødvendige. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dog ikke den lille taske over skulderen, der kommer til at koste noget - men den bagage, der fylder op i hylden over sæderne.

Det skriver netavisen Huffington Post.

Dermed er United Airlines det første større amerikanske flyselskab, der vælger at lade passagererne betale for at have mere håndbagage med end lige det mest nødvendige.

United Airlines er det tredje største flyselskab i USA, og man regner her med, at trækket betyder en merindtægt op 4,8 mia. dollar eller over 33 mia. kr. i 2020.

Flyselskabet oplyser ifølge netmediet, at man vil begynde at sælge de såkaldte no-frills-billetter - det vil groft sagt sige billetter uden dikkedarer - i løbet af første kvartal 2017. Priserne vil være sammenlignelige med lavprisbilletterne på økonomiklassen i dag men med flere restriktioner, lyder det.