Amerikansk flyselskab sænker forventning efter højere brændstofpriser

Arkivfoto: REUTERS/Joshua Roberts/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua Roberts

Højere udgifter til brændstof har fået det amerikanske flyselskab Delta Air Lines til at nedjustere forventningerne til indtjeningen.

Luftfartsselskabet ser nu en indtjening i andet kvartal på 1,75 dollar per aktie. Til sammenligning lød den tidligere forventning på 2 dollar per aktie, skriver Bloomberg News.

Priserne på brændstof er steget omkring 12 pct. siden starten af andet kvartal, og det tager typisk seks måneder, før billetpriserne følger med op, oplyser selskabet onsdag til nyhedsmediet.

Delta Air Lines fortæller desuden, at selskabet i løbet af den næste måned vil tage stilling til, hvordan sædekapaciteten i efteråret skal se ud. Luftfartsselskabet fastholdt dog sine forventninger om en fremgang i kapaciteten på "ikke mere end 4 pct." i andet kvartal.

I april nedjusterede American Airlines også indtjeningsforventningerne til året, og luftfartsselskabet oplyste også, at det skyldtes de stigende brændstofpriser.

De stigende priser har også fået IATA, der repræsenterer omkring 280 flyselskaber, til at annoncere en nedjustering af forventningerne til rentabiliteten for selskaberne i branchen i år.

Den nye forventning til den samlede indtjening blev offentliggjort mandag og er 12 pct. lavere end den oprindelige forventning, som organisationen offentliggjorde i december sidste år. Derudover skyldtes nedjusteringen også flere omkostninger til ansatte og infrastruktur, skrev Reuters tidligere på ugen.

Flere luftfartsselskaber, blandt andet skandinaviske SAS, har i stigende grad forsikret sig mod udsving i brændstofpriserne.

SAS oplyste onsdag i sidste uge, at det har hedget 83 pct. af forbruget i tredje kvartal og 93 pct. af det ventede forbrug i det igangværende regnskabsår.

/ritzau/FINANS