Amerikansk finanshus lovpriser Genmabs guldæg

Genmabs kræftmiddel Darzalex bliver en endnu større salgssucces end oprindeligt forudset, vurderer Jefferies, der af samme årsag løfter kursmålet for Genmab-aktien til 1750 kr. fra tidligere 1500 kr.

Foto: Genmab-PR Lars Møller

Det fremgår af et notat.

Det amerikanske børshus har løftet sit topsalgsestimat for Darzalex med 1,1 mia. dollar, eller 7,7 mia. kr., til 8,1 mia. dollar alene i knoglemarvskræft. Samtidig fastholder analytiker Peter Welford et risikojusteret estimat på 2 mia. dollar i topsalg over for andre kræfttyper.

Darzalex markedsføres af Genmabs partner - det Johnson & Johnson-ejede Janssen - mens Genmab er berettiget til at modtage procenter eller såkaldte royalties af salget.

Og der er ifølge Jefferies udsigt til, at indtægterne vil accelerere, da Darzalex vil vinde hurtigere indpas i behandlingen af knoglemarvskræftpatienter end oprindeligt forudset.

POSITIV TILBAGEMELDING

Børshuset har foretaget en rundspørge blandt 50 kræftlæger, og den viser, at 90 pct. af lægerne havde brugt Darzalex i løbet af den seneste måned. Der var hovedsageligt tale om patienter, der havde gennemført mere end tre behandlinger, men over halvdelen af lægerne siger, at de også allerede har brugt Darzalex som andenbehandling. Det er på trods af, at Darzalex først blev godkendt som andenbehandling i kombination med andre lægemidler i november sidste år.

Ifølge Jefferies viser rundspørgen blandt lægerne endda, at Darzalex til tider bruges forsøgsvist som førstebehandling.

- Vores amerikanske undersøgelse af læger inden for knoglemarvskræft underbygger vores tillid til, at Darzalex er på vej til at ændre behandlingsparadigmet som foretrukken behandling med en større og hurtigere udbredelse, end vi tidligere ventede, hedder det i notatet, hvori anbefalingen af Genmab fastholdes på "køb".

PASSERER 1 MIA. DOLLAR I ÅR

Genmab seneste prognose spåede cirka en fordobling af salget af Darzalex i 2017. Således regner Genmab med, at Janssen vil sælge Darzalex for 1100-1300 mio. dollar. i år mod 572 mio. dollar sidste år.

Dermed står Genmab til at modtage 930-1100 mio. kr. i 2017 fra Darzalex-salget.

Jefferies estimerer et salg af Darzalex på 1255 mio. dollar i år.