Amerikansk entreprenør skal bygge ny Novo-fabrik

I samarbejde med Rambøll skal et amerikansk entreprenørselskab bygge ny fabrik i Bagsværd for Novo.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver det amerikanske entreprenørselskab Jacobs Engineering Group, der skal opføre den finrensningsfabrik, som Novo Nordisk er på vej til at etablere i Bagsværd.

Det oplyser Jacobs i en meddelelse.

Fabrikken opføres i samarbejde med danske Rambøll, oplyser Novo Nordisk.

Partnerne oplyser ikke værdien af kontrakten, men dagbladet Børsen kunne tilbage i marts fortælle, at Novo havde besluttet at investere 550 mio. kr. i fabrikken.

Jacobs oplyser, at entreprenøren skal konstruere og installere udstyr på fabrikken, der i første omgang får en produktionslinje. Den ventes at være fuldt idriftsat i slutningen af 2016. Der er mulighed for senere at udvide fabrikken med flere produktionslinjer.

Jacobs er med egne ord den største leverandør af professionel teknisk service til den biofarmaceutiske industri.

Faciliteten bliver del af Novo Nordisks CMC Supply, der står for produktion af aktive stoffer til brug i Novos forskning og udvikling. Desuden opbygger divisionen de processer, der skal benyttes i den endelige produktion.

- Vi er nødt til at udvide, fordi vores diabetesportefølje er så stor, som den er, og vokser, så vi skal bruge to til tre gange så meget kapacitet, som vi har i dag, til finrensning af de nye produkter, sagde direktør i CMC Supply Jesper Bøving til Børsen i marts, da planerne blev offentliggjort.