Amerikansk ejer spøger på Vestegnen: Brøndby-aktien stiger på salgsrygter

Rygterne om et muligt salg af Brøndby-IF påvirker aktiemarkedet, der giver Brøndby-aktien et nøk op. Pilen peger mod en køber i USA.

Rygterne om et muligt salg af Brøndby I, har fået aktien til at stige mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygterne svirrer om et muligt salg af superligaklubben Brøndby IF.

Sent søndag kunne Ekstra Bladet fortælle, at et salg af en større aktiepost af Jan Bech Andersens ejerandel, som er 54,6 procent, er på vej.

Det har også sat sine spor på aktiemarkedet, hvor Brøndby IF-aktien er fløjet op med 8,7 procent mandag kort før middag. Siden årsskiftet er aktien steget knap 20 procent.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger peger pilen mod en køber på den anden side af Atlanten, nemlig amerikaneren David Blitzer, som har en lang karriere inden for investering i sportsklubber og er ansat i den globale investeringsvirksomhed Blackstone.

David Blitzer har tidligere investeret i basketballholdet Philadelphia 76er, ishockeyholdet New Jersey Devils og fodboldklubben Real Salt Lake.

Brøndby IF har ikke endeligt bekræftet rygterne, men skriver mandag i en meddelelse til fondsbørsen, at »Brøndby IF løbende modtager henvendelser fra interesserede investorer og fortsat har dialog med investorer for at afdække mulighederne for en mulig investering i Brøndby IF.«

Skulle rygterne tale sandt, er det langt fra ligegyldigt, hvor meget en kommende investor køber.

Hvis Jan Bech Andersen sælger så mange aktier, at den nye ejer kommer til at eje mere end 33 procent af hele aktiekapitalen, betyder det nemlig, at den nye aktionær vil få en bestemmende indflydelse og derfor skal komme med et tilbud til de andre aktionærer om at købe deres aktier på samme vilkår, som Jan Bech Andersen har solgt dem på, forklarer investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen.

»Derfor kan man forestille sig, at Jan Bech Andersen sælger sin ejerandel i bidder for at se, hvad klubbens og tilhængernes reaktion er,« siger Per Hansen og fortsætter:

»For klubben er det meget afgørende, om den nye investor, der kommer ind, deler Jan Bech Andersens opfattelse af klubben. Det betyder noget, om den nye investor kommer ind med samme intention og dedikation ove rfor Brøndby, som Jan Bech Andersen har haft meget længe«.

Jan Bech Andersen har over de seneste ni år investeret 275 millioner kroner i klubben.