Amerikansk biotekkæmpe kan skabe 2.000 nye job i Hillerød

Biotek-virksomheden Biogen Idec sikrer med en investering på 740 millioner kroner masser af nye arbejdspladser i Hillerød. Det sker i anerkendelse af, at Danmark er blandt verdens førende lande indenfor medicinalindustrien.

Med endnu en produktionsudvidelse kan hovedstadsregionen endnu engang bryste sig af kaldenavnet Medicon Valley. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske Biogen Idec øger sin danske produktion for 740 millioner kroner og udvider medarbejderstaben i Hillerød med op til 50 nye ansigter. En investering, der derudover vil aflede op mod 2000 udefrakommende job.

Det skriver Børsen.

Virksomheden, der har specialiseret sig i medicinalprodukter til behandling af demens og sclerose, ser udvidelsen som et afgørende skridt i at sikre virksomhedens vækst på globalt plan.

»Det er en proaktiv investering. Vi bliver nødt til at sikre os den nødvendige produktionskapacitet til de lægemidler, som vi har under udvikling,« siger Biogen Idecs danske direktør, Birgitte Thygesen, til Børsen.Produktionsanlægget i Hillerød er virksomhedens eneste uden for USA, og til avisen forklarer Birgitte Thygesen det med, at Danmark er helt i front, når det gælder veluddannet og kvalificeret arbejdskraft indenfor medicinalindustrien.

Selvom 2000 nye arbejdspladser isoleret set måske ikke lyder voldsomt, er det et stort skridt i den rigtige retning for Hillerød Kommune, der har knap 50.000 indbyggere. Og det vækker glæde i slotsbyen.

»Jeg tror, at vi kan blive Danmarks medicinalhovedstad,« siger borgmester Dorte Meldgaard (K) til avisen.