Amerikansk biotekchef i fedtefadet: Brugte millioner på sprut og damer med firmakortet

Ved at unytte en svag intern kontrol er det lykkedes for en amerikansk biotekdirektør i et børsnoteret selskab at trække over 20 millioner kroner ud af det firma, som han var chef for. Pengene har han ifølge de amerikanske børsmyndigheder brugt på brystoperationer til veninder, dyre restaurantbesøg og til at levere store drikkepenge til letpåklædte kvinder.

En amerikansk biotekdirektør har ifølge et sagsanlæg fra børsmyndighederne i USA kastet om sig med penge på restaurant-kæden Hooters, der er kendt for sine storbarmede servitricer. Fold sammen
Læs mere

Med hundredevis af falske bilag er det ifølge de amerikanske børsmyndigheder lykkedes for en topchef i et mindre børsnoteret biotekselskab at svindle sig til mere end 20 millioner kroner. Den amerikanske biotekchef skulle ifølge anklagen have fået udbetalt bunker af penge for forretningsrejser, som han aldrig har været på.

I stedet trak han pengene ud og brugte dem på, ja, dybest set sprut og damer.

Af sagsanlægget fra de amerikanske børsmyndigheder fremgår det, at biotekdirektøren kastede de mange millioner efter især underholdning, tøj, kosmetiske operationer til veninder og afleverede massive summer i drikkepenge på den amerikanske restaurant-kæde Hooters, der er kendt for sine storbarmede servitricer. De amerikanske myndigheder skriver slet og ret i søgsmålet, at biotekdirektøren brugte sin arbejdsgiver som personlig sparegris. Den påståede svindel skulle være foregået fra 2011 til begyndelsen af 2016.

Foruden direktøren langer børsmyndighederne også ud efter biotekselskabet Provectus Biopharmaceuticals, fordi der er blevet udbetalt millioner af kroner til den nu forhenværende direktør, selvom direktøren i langt de fleste tilfælde ikke kunne dokumentere sine udgifter.

Den overordnede anklage mod den nu tidligere direktør lyder, at han groft har udnyttet, at biotekselskabets interne kontrol har været alt for svag. På den baggrund har biotekdirektøren ifølge sagsanlægget »beriget sig selv på bekostning af selskabet«.

Da sagen kom frem, valgte direktøren selv at træde tilbage. I en meddelelse fra februar 2016 skriver selskabet, at direktøren har fratrådt sin stilling af »personlige og helbredsmæssige årsager«.

De amerikanske børsmyndigheder valgte tirsdag at sagsøge den tidligere direktør ved en distriktsdomstol i den amerikanske delstat Tennessee.