Amerikanere slæber Volkswagen i retten

To amerikanske Volkswagen-kunder har indgivet søgsmål mod den tyske bilgigant, der har erkendt fusk med målinger. Flere kunder kan slutte sig til søgsmålet.

Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Et advokatfirma i Chicago har på vegne af to Volkswagen-kunder indgivet et gruppesøgsmål mod den tyske bilgigant for svig og vildledning. Det sker i forbindelse med skandalesagen om fusk med målinger af bilens udstødning, skriver Sky News.

Volkswagen har snydt amerikanske myndigheders test af, hvor mange skadelige stoffer, VW-dieselbiler udleder. Bilproducenten har erkendt bedrageriet, som omfatter op mod 11 millioner på verdensplan.

Det er Robert Clifford, der som partner ved advokatfirmaet Clifford Law har sendt gruppesøgsmålet til den føderale domstol i Illinois. Søgsmålet er sendt ind på vegne af to kunder, der ifølge advokaten ikke ville have købt de pågældende biler, hvis de havde vist, at de ikke var så miljøvenlige som lovet.

Amerikansk retspraksis giver ifølge Sky News mulighed for, at antallet af kunder, der står bag søgsmålet, kan vokse betragteligt. Selve søgsmålet og tilhørende retsdokumenter er endnu ikke blevet offentliggjort af den føderale domstol i Illinois.

Robert Clifford siger, at konsekvenserne for kunderne, som har købt de aktuelle biler, har været »massive«.

Skandalen har ramt Volkswagen særdeles hårdt. Børsværdien af selskabet er dykket med over 200 milliarder kroner, siden skandalen blev afsløret i begyndelsen af ugen.