Amerikanere skaber job-boom i Frederikshavn

Det amerikanske selskab Modern American Recycling Services vil etablere sig i Frederikshavn og skabe masser af nye job på havnen.

Læs mere
Fold sammen

Ophugning og genbrug af olieplatforme og skibe. Senest i 2017 bliver Frederikshavn Havn 150-200 arbejdspladser rigere.

Det er den amerikanske virksomhed Modern American Recycling Services, som har skrevet kontrakt med Frederikshavn Havn om en aftale om håndtering af metalskrot og et stort areal på havnen.

»Havnens strategi har miljø- og genindvindingsindustri som et af fokusområderne, og det har længe været vores ønske at få et etableret selskab med erfaring fra offshore olie og gas til at etablere sig i Frederikshavn. Den partner har vi nu fundet i Modern American Recycling Services, som har en imponerende referenceliste til olie- og gasindustrien,« skriver adm. direktør i Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, i en kommentar.

Aftalen er udarbejdet i forbindelse med 571 mio. kroners udvidelse af den kommunale selvstyrehavn. Borgmester, Birgit Hansen (S), forventer, at de kommende aktiviteter vil kunne bidrage med følgevirksomheder og jobskabelse både lokalt og nationalt.